close

Cea mai gustoasa prajitura cu capsuni

Cea mai gustoasa prajitura cu capsuni

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

INGREDIENTE

Pentru glazură:

3 linguri zahăr pudră
150 ml apă
2 pliculete gelatină
300 g căpşune

Pentru jeleu:

1 plic întăritor de frişcă
7 linguri zahăr pudră
250 ml frişcă lichidă
7 linguri zahăr
3 linguri lapte
600 g mascarpone
300 g căpșune

Pentru cremă:

2 pliculete praf de copt
sare
2 linguri ulei
6 linguri cacao
6 linguri făină
4 linguri zahăr tos
6 linguri zahăr brun
10 ouă

Pentru blat:

2 pliculete zahăr vanilat
200 g ciocolată neagră
100 ml frişcă lichidă
100 g unt
50 ml lichior de ouă

PREPARARE

Prăjitură cu jeleu de căpșune este o adevărată provocare pentru orice gospodină, dar arată spectaculos. O rețetă care place tuturor.

1. Se taie în două căpşunele, se presară peste ele o lingură de zahăr pudră şi se pun într-o sită. Zeama pe care o lasă se foloseşte la însiropat blatul.

2. Se mixează albuşurile cu un praf de sare până se întâresc, după care se adaugă zahărul şi zahărul vanilat. Se încorporează treptat şi gălbenuşurile, uleiul apoi făina amestecată cu cacaua şi cu praful de copt. Compoziţia obţinută se împarte în două.

3. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se pune prima jumătate de compoziţie. Se dă la cuptor pentru aproximativ 15 minute. La fel se procedează şi cu al doilea blat.

4. Între timp, se pregăteşte crema: se amestecă bine crema mascarpone cu câteva linguri de lapte, după care se adaugă 50 ml frişcă lichidă şi zahăr.

5. Separat, se mixează restul de frişcă cu zahărul pudră şi cu întăritorul. Se încorporează apoi în crema de mascarpone, după care se adaugă căpşunele.

6. Se pune primul blat pe un platou, se însiropează cu zeama lăsată de căpşune şi se unge cu crema de mascarpone.

7. Se pregăteşte şi jeleul: se pune gelatina la topit cu 3 lin- guri de apă şi se lasă la înmuiat. Se adaugă mai apoi o lingură de zahăr şi 150 ml apă şi se pun pe foc.

8. Se taie căpşunele în bucăţi mici, iar peste ele se toarnă jeleul răcit. Se pune peste cremă de mascarpone, după care se acoperă cu blatul numărul 2.

9. Se prepară şi glazura, amestecând într-o cratiţă toate ingredientele. Se pun pe foc şi se lasă să dea un clocot. După ce s-a răcit, se pune peste blat şi se dă prăjitura la rece.

10. Se ornează după gust.

Tags : bucataria romaneascacapsuni