close

Cea mai buna garnitura! Cartofi la cuptor cu usturoi si unt, incearca neaparat aceasta reteta!

Cea mai buna garnitura! Cartofi la cuptor cu usturoi si unt, incearca neaparat aceasta reteta!

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Cartofi la cuptor cu usturoi si unt.

Lista de ingrediente:

-100 grame unt;

-70 grame cascaval;

-1/3 lingurita sare;

-1 kilogram cartofi;

-2 linguri smantana;

-4 catei de usturoi;

1/2 legatura de patrunjel.

Citeste si: Incearca aceasta reteta de cartofi la cuptor si nu o sa ii mai prepari altfel niciodata

Cum se prepara:

1. Cartofii se curata si se spala, apoi se pun la fiert in apa cu jumatate de lingurita de sare.

2. Cascavalul se rade pe ochii mici ai razatoarei.

3. Patrunjelul se taie si se toaca.

4. Untul moale se amesteca cu usturoiul pisat, patrunjel tocat si cascavalul ras, apoi se presara sare si smantana, urmand sa amestecam.

Citeste si: Vrei o cina hranitoare? Atunci iti prezentam garnitura ideala, cartofi la cuptor cu cascaval si smantana

5. Cartofii se scurg de apa si se lasa un pic sa se raceasca, apoi se taie fiecare cartof pe jumatate.

6. Luam o forma de copt si o ungem cu unt, apoi asezam cartofii si punem peste ei sosul.

7. Se baga la cuptor pentru 10-15 minute la 200 de grade.

8. Se serveste cu peste sau legume.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascacartofi cu untcartofi cu usturoicartofi la cuptor