close

Cartofi noi cu smantana cum face mama

Cartofi noi cu smantana cum face mama

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

INGREDIENTE

500 g cartofi noi

300 ml smântână

1 gălbenuș

250 ml supă de pui

1-2 legături mărar proaspăt

Citeste si Chifle de casa pufoase si gustoase

MOD DE PREPARARE

Cartofi noi cu smântână – o rețetă extrem de gustoasă la care nu trebuie să folosești ingrediente scumpe sau greu de găsit, care va fi pe placul întregii familii.

Fie că îi faci ca masă de sine stătătoare sau ca garnitură, cartofii noi cu smântâă sunt alegerea perfectă în perioada primăvară-vară.

Cartofii noi, în coajă, trebuie spălați în 4-5 ape. Pune-i apoi la fiert în supă de pui.

Adaugă de la bun început sarea, pentru că aşa cartofii vor rămâne întregi.

Citeste si Chifle de casa pufoase si gustoase

Lasă-i la fiert până sunt pe jumătate fierți și supa de pui scade destul de mult, ca să absoarbă toată aroma gustoasă a puiului.

Ia de pe foc.

Separat bate gălbenușul în smântână și apoi toarnă combinația peste cartofi, amestecând încet.

Dacă supa clocotește în timp ce turnăm smântâna, este foarte posibil ca aceasta să se corăslească (se brânzește), de aceea e foarte important să dai la timp de pe foc oala.

Adaugă mărarul tocat mărunt.

Se lasă pe foc foarte mic până se fierb cartofii de tot. Se servește răcorit (niciodată fierbinte).

Tags : bucataria romaneascacartoficartofi noismantana