close

Cartofi copti la cuptor cu rulouri de carne

Cartofi copti la cuptor cu rulouri de carne

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

INGREDIENTE:

8 cartofi
500 g de carne de porc
200 ml de frişcă lichidă
100 g de unt
3 căţei de usturoi

1/2 legătură de mărar
1 lingură de ulei
piper negru
sare

MOD DE PREPARARE:

1.Usturoiul (1 căţel) se pisează şi se amestecă cu sarea şi piperul.

2.Carnea se taie bucăţi şi se bate, apoi se unge cu usturoi şi se rulează sub formă de ruladă.

3.Cartofii se taie rondele, se adaugă condimente după gust, se amestecă şi se aranjează împreună cu rulourile de carne, în forma de copt unsă cu ulei.

4.Se coace în cuptorul preâncălzit la 200 de grade pentru 20 de minute, apoi se scoate, se toarnă frişca şi se mai coace încă 30 de minute.

5.Untul topit se amestecă cu mărarul tocat şi usturoiul pisat (2 căţei). Cartofii se servesc cu acest sos.

Poftă bună!

Tags : bucataria romaneascacarnecartofi