close

CAPRIOARA, IENUPAR & COACAZE ROSII

2-2

INGREDIENTE:

4 gambe de caprioara
1 1/2 lingura de boabe de ienupar
1 cub de unt
ulei de masline
4 cepe rosii
2 tulpini de telina
2 cosulete de coacaze rosii
300ml vin rosu
cateva fire de rozmarin
800ml supa organica de vita
MOD DE PREPARARE:

1.Pune gambele pe un tocator mare si presara sare de mare si piper negru. Zdrobeste boabele de ienupar si presara-le si pe acestea.
2.Incalzeste untul cu putin ulei intr-o oala cu capac si rumeneste carnea pe toate partile , in etape daca este nevoie. Scoate gambele din oala si lasa-le deoparte.
3.Curata si feliaza ceapa, apoi telina. Pune-le i oala si micsoreaza focul . Gateste-le 10-15 minute, pana se inmoaie dar nu-si schimba culoarea.
4.Adauga coacazele in oala impreuna cu vinul si da-l in fiert, apoi mai lasa-l cateva minute. Adauga din nou gambele in oala, impreuna cu rozmarinul si supa si da-le din nou in foc. Micsoreaza focul si lasa-le sa fiarba ,cu capacul pus, 4 ore pana cand carnea se desprinde de pe os.
5.Scoate gambele si lasa-le deoparte. Da sosul in fiert pe foc mic pana devine dens. Curata carnea de pe oase, iar can sosul s-a ingrosat adauga din nou carnea in oala, pana se incalzeste bine. Pofta buna!