close

Budinca de ciuperci – O reteta care merita incercata macar o data

Budinca de ciuperci – O reteta care merita incercata macar o data

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente: 1 kg ciuperci, 200 gr ceapa, 150 gr ulei, 50 gr faina, 300 gr franzela, 5 oua, 250 ml lapte, 100 gr cascaval, verdeata, sare si piper.

Cum se prepara: Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt, se adauga ciupercile taiate julien si se calesc impreuna 10 min. Se sting cu apa, se fierb 30 min si se lasa sa se raceasca. Se incalzesc 50 gr unt, se adauga faina si se caleste, se stinge cu lapte, se amesteca bine si se fierbe pana se ingroase. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga franzela inmuiata in lapte si stoarsa bine, ciupercile, galbenusurile, sare, piper si verdeata tocata si se amesteca bine. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute. Se toarna compozitia intr-un vas de cuptor uns cu unt, se presara deasupra cascaval si se pun bucatele de unt. Se da vasul la cuptor pt gratinare si este gata budinca noastra, asteapta cu nerabdare sa o savurati.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!