close

Biscuiti gata in doar un sfert de ora

Biscuiti gata in doar un sfert de ora

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Biscuiti.

Lista de ingrediente:

-100 grame zahar;

-200 grame faina;

-1/4 lingurita praf de copt;

-trei linguri zahar brun;

-125 grame unt moale la temperatura camerei;

-un ou;

-doua lamai rase;

-un praf de sare.

Citeste si: Iata niste biscuiti perfecti in dieta si pentru sanatate

Cum se prepara:

1. Untul se mixeaza, apoi se pune zaharul si se mixeaza la putere potrivita.

2. Se pune oul si se amesteca.

3. Se pune coaja rasa, praful de copt, faina cernuta si sarea, apoi se amesteca.

4. Se formeaza o minge, apoi se impacheteaza in folie de plastic, apoi se baga la rece pentru doua ore.

Citeste si: Prajitura de biscuiti, crema de smantana si fructe care nu necesita coacere

5. Cuptorul se seteaza la temperatura dee 180 de grade.

6. Infainam blatul de lucru, apoi punem aluatul si il intindem intr-un strat de jumatate de centimentru grosime.

7. Biscuitii se decupeaza cu ajutorul formelor speciale, apoi se pun pe tava de copt pe care am uns-o cu unt.

8. Punem zahar peste si se baga la cuptor pentru 10-12 minute.

9. Timpul de coacere difera de cuptorul pe care il aveti.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Iata niste biscuiti perfecti in dieta si pentru sanatate

Lista de ingrediente:

-jumatate pahar fructe confiate (prune uscate si curmale);

-doua lingurite de miere/sirop de agave;

-jumatate pahar fulgi de ovaz;

-1/3 pahar migdale/nuci.

Citeste si: Prajitura de biscuiti, crema de smantana si fructe care nu necesita coacere

Cum se prepara:

1. Fulgii de ovaz, fructele confiate si nucile se toaca marunt.

2. Se pot pune in robot.

Citeste si: Prepara in doar 10 minute o prajitura rapida de casa din biscuiti si glazura de ciocolata

3. Se pune mierea si se amesteca.

4. Se modeleaza biscuitii in orice forma doriti.

5. Luam o tava de copt pe care punem hartie si s ebaga la cuptor pentru 3-5 minute la temperatura de 180 de grade.

Tags : biscuitibucataria romaneasca