close

BABY PRAZ COPT CU CIMBRU

9

   INGREDIENTE:

20 baby praz
ulei de masline
otet de vin rosu
1 lingurita de frunze de cimbru proaspat tocate
2 catei de usturoi curatati si feliati

  MOD DE PREPARARE:

1.Preincalzeste cuptorul la 200 de grade C. Eu servesc 4-5 baby praz la o persoana, depinde de marimea acestora.
Taie capetele prazului si decojeste primul si al doilea strat de frunze. Arunca prazul intr-o oala cu apa cu sare clocotita si lasa-l timp de 2-3 minute, pana se inmoaie. Scurge apa bine (daca au prea multa apa nu se vor coace bine) si pune-i intr-un bol cu ulei de masline din abundenta, putin otet, apoi adauga cimbrul si usturoiul. Aranjeaza prazul intr-un strat intr-o tava si baga tava pentru 10 minute in cuptorul preincalzit, pana se aureste si caramelizeaza. Stai cu ochii pe ei – am vazut multi bucatari care au ars prazul, incercand sa-l gateasca in acest fel !