close

Astazi, pogacele cu branza sarata. Un aperitiv demn de un restaurant de renume. Le puteti face chiar acasa

Astazi, pogacele cu branza sarata. Un aperitiv demn de un restaurant de renume. Le puteti face chiar acasa

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Astazi, POGACELE cu BRANZA sarata! Un aperitiv unguresc va fi perfect pentru zilele ploioase. Pentru a prepara pogacele aveti nevoie de untura, faina, smantana, branza sarata de cea mai buna calitate si doua oua.

Ingrediente: 500 de grame de faina, 1 cub de drojdie proaspata (25 g), 170 de grame de untura, 200 de mililitri de smantana grasa sau lapte, 250 de grame de branza sarata + 100 de grame de branza sau de cascaval ras pentru presarat in tava, 2 galbenusuri pentru uns.

Mod de preparare pogacele: Se pun intr-un vas faina cernuta, drojdia dizolvat cu putina apa, untura, smantana, branza sarata. Toate ingredientele mentionate se framanta bine. Aluatul pufos se intinde pe masa de lucru cu ajutorul unui sucitor pana ajunge sa aiba o grosime de 1,5 cm grosime. Cu ajutorul unui pahar mic se vor forma pogacelele care se vor aseza cu grija intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cele doua galbenusuri se vor bate si se vor unge gogoselele formate anterior. Dupa ce s-au uns bine cu galbenus, peste pogacelele presaram branza sau cascaval ras.
Pogacelele unguresti se coc in cuptorul preancalzit la 175 de grade 30 de minute, pana cand vor capata o culoare aurie.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!