close

Iata cum sa ingrijesti corect plantatiile de zmeura

Iata cum sa ingrijesti corect plantatiile de zmeura

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Ingrijire a zmeurii.

1. Se taie primavara:

Pentru a se taia plantatiile de zmeura trebuie sa fie zapada topita, iar pamantul rece. (de regula in martie-aprilie)

Se curata toti lastarii degerati, slab dezvoltati, uscati si deteriorati.

Se lasa 15-20 de plante pe un metru.

Citeste si: Cum sa plantezi ceapa verde la tine acasa. Nu este nevoie de pamant pentru asta

2. Taierea vara:

Cat timp infloresc este indicat sa inlaturati imediat frunzele care nu sunt sanatoase pentru a nu se raspandi.

Se taie tulpinile noi dezvoltate la o distanta mai mare de 20 de centimetri de mijlocul tufei ( o data la 1-2 saptamani).

Citeste si: Un lucru mai putin stiut despre urzici. Nu le mai consuma, daca suferi de aceasta boala

3. Taierea toamna:

Se inlatura lastarii rupti, nesanatosi sau deteriorati cu 2-3 saptamani inainte sa apara frigul.

Ramurile de doi ani se taie de tot, dar si cei tineri care seama cu iarba.

Distanta trebuie sa fie de minim 60 de centimetri intre tufe.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Spor la ingrijit!

BONUS:

Cum sa plantezi ceapa verde la tine acasa. Nu este nevoie de pamant pentru asta

Ce ne trebuie:

-arpagic;

-cutii pentru oua;

-apa calda;

-o tava.

Citeste si: Cum se pastreaza corect usturoiul pe iarna. Nu va incolti si nu se va strica – Bucataria Romaneasca

Cum se prepara:

1. Apa se pune in tava, iar cutiile pentru oua se pun in ea.

2. Poate sa fie si o tava de plastic, insa trebuie sa aiba o marime potrivita.

3. In fiecare spatiu din cutie punem o cepusoara pe are am tratat-o cu apa calda.

Citeste si: Ce trebuie sa faci daca vrei sa pui verdeturi pentru iarna la congelator – Greselile pe care le fac majoritatea gospodinelor

4. Procesul este unul simplu: inmuiem in apa la temperatura de 40 garde timp de 10 minute.

5. Se pune in permanenta apa in acea tava.

6. Rezultatele vor aparea foarte repede.

Tags : bucataria romaneascaingrijirea zmeurii