close

Ardei umpluti cu sunca si ciuperci, o delicata care nu trebuie sa lipseasca de pe masa dumneavoastra

Ardei umpluti cu sunca si ciuperci, o delicata care nu trebuie sa lipseasca de pe masa dumneavoastra

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Ardei umpluti.

Lista de ingrediente:

-un morcov;

-un praz;

-2 ardei grasi galbeni;

-300 grame sunca;

-2 oua;

-150 mililitri supa de carne;

-un praf de nucsoara;

-o ceapa;

-200 grame ciuperci Champignon;

-2 ardei grasi rosii;

-2 linguri ulei;

-125 grame mozzarella;

-200 mililitri smantana pentru gatit;

-sare, piper, dupa gust.

Citeste si: Salata de ardei copti

Cum se prepara:

Prepararea umpluturii:

1. Ceapa se curata si se toaca.

2. Morcovul se curata si se taie in cubulete.

3. Prazul se curata si se taie in inele subtiri.

4. Prajim prazul, morcovul si ceapa pana capata o culoare aurie.

5. Ciupercile se curata si taie in cubulete.

6. Sunca se taie in cubulete.

Citeste si: Tocanita de ARDEI COPTI! o reteta mostenita de la bunicul meu!

7. Adaugam ciupercile si sunca in taie, apoi condimentam si lasam totul 5 minute pe foc.

8. Mixam smantana cu ouale si nucscoara, apoi punem combinam cu ingredientele din tagaie.

9. Ardeii se taie in jumatate, apoi se curata de seminte.

10. Jumatatea de ardei se umple cu umplutura, apoi se pun intr-o tava de copt, urmand sa turnam supa.

11. Se baga la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade.

12. Mozzarella se taie felii.

13. Se scoate tava si se pune o felie de mozzarella pe ficare ardei, apoi se lasa inca 15 minute la cuptor.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Salata de ardei copti

Ingrediente:

5-6 ardei capia

2 lingurite otet

1 lingura de zahar

1 lingura de sare apa

Mod de preparare:

Ardeii se spala si se pun pe o tabla pe aragaz la foc mediu. Se intorc pe toate partile, pana se coc uniform.

Apoi se curata de coaja, foarte putin sub jet de apa rece, sa nu isi piarda gustul de copt.

Separat se prepara sosul din otet, zahar, apa si sare si se pun ardeii.

Se lasa o ora la frigider.

Se servesc reci.

BONUS:

Tocanita de ARDEI COPTI! o reteta mostenita de la bunicul meu!

INGREDIENTE

10 ardei (culori diferite)
2 cepe
1 catel de usturoi
2 conserve rosii cuburi (800 g)
2 linguri ulei de masline
2 linguri smantana vegetala
sare
piper
1 legatura patrunjel

MOD DE PREPARARE:

Coace ardeii pe plita, in tigaie sau la cuptor, pana ce se inmoaie bine.

Curata-i si lasa-i deoparte.

Toaca ceapa si usturoiul marunt, apoi caleste-le in uleiul de masline pentru 4-5 minute, agitand legumele constant, pentru a se gati uniform.

Pune ardeii taiati fasii lungi sau cuburi peste ceapa, adauga 4-5 linguri de apa si lasa tocanita la foc mic, cu capacul pus, pentru 5-7 minute.

Adauga rosiile cuburi si un praf de sare, amesteca bine si pune din nou capacul cratitei.

Dupa alte ~10 minute (mai adauga putina apa, daca e necesar), da tocanita de pe foc, potriveste-o de sare si piper, apoi presara patrunjelul tocat marunt.

Serveste tocanita de ardei copti cu o lingura de smantana/iaurt, daca mananci de dulce, sau cu putina smantana vegetala, daca tii post.

Alaturi, poti servi si o portie de mamaliguta.

Tags : ardei umplutibucataria romaneasca