close

Ardei umpluti ca la mama acasa! gustul copilariei!

3-2

INGREDIENTE:
UMPLUTURA:

11 ardei grasi
400g carne tocata (amestec de pulpa de porc si vita)
100g orez
2 cepe
patrunjel
marar
sare
piper
chili
boia de ardei dulce
tarhon uscat
ulei de masline

SOS:

1 cana suc de rosii
2 rosii coapte
3 frunzulite de dafin
1 ceasca de apa
sare
1 lingurita cu zahar
cimbru

MOD DE PREPARARE:

1.Se toaca marunt ceapa, se pune la inabusit, apoi se adauga carnea tocata.
2.Se spala orezul si se adauga peste carne impreuna cu verdeata tocata si condimentele.
3.Se opreste focul si se pune umplutura intr-un bol.
4.Se curata ardeii, li se taie cotorul si partea superioara.
5.Se umplu ardeii in oala lasand putin spatiu pentru ca orezul se mai umfla la fiert, se adauga sucul de rosii, rosiile taiate cubulete si decojite, sarea, frunze de dafin si o ceasca cu apa, pentru ca ardeii sa fie bine cuprinsi in zeama si sa fiarba bine. Se poate presara si o lingurita de zahar pentru a combate aciditatea rosiilor.
6.Se acopera ardeii cu capacelele lor, se acopera vasul si se pun la fiert, pana sunt bine preparati.
7.Se servesc cu smantana si verdeata.