close

Apara-ti inima cu o supa-crema de usturoi facuta in casa

Apara-ti inima cu o supa-crema de usturoi facuta in casa

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Stim deja ca putem obtine foarte multe beneficii pentru sanatate daca mancam usturoi. Aceasta planta este un aliat de nadejde daca vrei sa-ti mentii inima sanatoasa si un ingredient esential pe care trebuie sa il ai in bucatarie, luand in considerare puterile sale curative minunate. Un mod eficient de a profita de toate aceste calitati ale usturoiului este sa-ti prepari o supa din acesta. Hai sa aflam reteta!

Usturoiul este folosit in numeroase retete cu scopul de a preveni diverse boli ale inimii. Supa de usturoi este foarte raspandita in multe culturi si o poti prepara chiar si cu propriile tale adaosuri. Mai jos iti vom prezenta o reteta simpla de supa crema de usturoi, pe care speram s-o incluzi in dieta ta zilnica pentru ca tu si cei dragi tie sa fiti mai sanatosi! Nu te va costa foarte mult si te vei bucura de o masa foarte delicioasa!

Beneficiile supei de usturoi. In ceea ce priveste abilitatile sale curative, mai multe studii arata ca supa de usturoi te poate ajuta sa-ti reduci nivelul de trigliceride si de colesterol din sange. Iti scade tensiunea arteriala. Previne intarirea arterelor (arterioscleroza). Pe masura ce imbatranesti, arterele tale isi pierd flexibilitatea, iar sangele nu mai circula la fel de usor ca inainte. Usturoiul iti curata arterele si le creste flexibilitatea.

Previne formarea cheagurilor de sange si faciliteaza circulatiei sangelui. Supa de usturoi are si alte abilitati remarcabile: scade febra, amelioreaza tusea si durerea de cap sau de stomac, te poate ajuta daca suferi de astm sau de bronsita si reduce nivelul de zahar din sange. Practic, putem afirma ca aceasta supa este unul din cele mai eficiente remedii naturiste. Exista anumite studii ce arata ca supa de usturoi poate preveni aparitia cancerului la colon, rect sau stomac. Suplimentele vandute in farmacii sau in magazinele cu produse naturiste nu sunt la fel de eficiente ca un catel de usturoi sau ca o portie simpla de supa. Adesea, in timpul prepararii acestor produse se pierd anumite substante foarte importante, cum ar fi alicina, componenta ce confera usturoiului mirosul sau caracteristic.

Supa de usturoi: 1 ceapa si jumatate, 5 felii de paine, 1 os cu sunca, 1 tulpina de praz, 1 morcov, 1 mana de usturoi proaspat, 2 oua, Ulei de masline, 1 lingurita de paprica, O jumatate de ardei rosu, Putin patrunjel. Prepara fiertura. Fierbe prazul, morcovul si osul cu sunca intr-o oala plina cu apa, astfel incat acestea sa fie scufundate. Adauga crengutele de patrunjel si lasa amestecul sa fiarba timp de o jumatate de ora. Dupa ce ai gustat fiertura si aceasta este gata, strecoara ingredientele si pune fiertura deoparte pentru mai tarziu.
Acum incalzeste o tigaie. Mai intai pune in ea un pic de ulei de masline, cateii de usturoi decojiti si ardeiul. Mirosul va fi foarte placut. Imediat ce usturoiul s-a calit, taie feliile de paine in bucatele si adauga-le. Prajeste-le bine si adauga lingurita de paprica. Acopera bucatile de paine cu fiertura preparata mai devreme. Gateste totul la foc mediu timp de 25 de minute, continuand sa amesteci supa.

Adauga doua oua crude si lasa supa sa stea putin. Anumite persoane nu adauga oua, deci este o chestiune de gust. Exista insa mai multe studii ce arata ca un consum moderat de oua nu iti va ridica nivelul de colesterol. Unge o alta tigaie cu putin ulei de masline,apoi taie ceapa proaspata in bucatele si pune-o in tigaie. Lasa bucatelele sa se prajeasca putin, apoi scoate-le din tigaie. Ai grija sa nu fie imbibate cu prea mult ulei.
Toarna uleiul folosit in supa, pentru mai mult gust. Atunci cand servesti supa, nu uita sa indepartezi ardeiul. Aceasta supa iti va mentine inima perfect sanatoasa!

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!