close

Amestec preparate cu un amestec super gustos. Incearca si tu si o sa ramai uimita de rezultat!

Amestec preparate cu un amestec super gustos. Incearca si tu si o sa ramai uimita de rezultat!

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Sarmale.

Lista de ingrediente:

-150 grame carne tocata de porc;

-100 mililitri apa;

-3-4 catei de usturoi;

-50 grame orez;

-2 linguri ulei de floarea-soarelui;

-2 rosii;

-sare;

-1 varza;

-1 morcov;

-100 grame cascaval;

-15 grame patrunjel;

-1 ceapa;

-30 grame smantana;

-15 grame marar;

-piper macinat.

Citeste si: Sarmale in stil unguresc, uite reteta:

Cum se prepara:

1. Varza se baga la microunde pentru 5-10 minute.

2. Varza se spala cu apa rece si se indeparteaza frunzele.

3. Orezul se fierbe pana este aproape facut, apoi se lasa la racit.

4. Morcovul si ceapa se taie marunt, apoi se pune la prajit pana sunt gata, urmand sa lasam totul la racit.

5. Ceapa, morcovul, orezul si carnea tocata se amesteca, apoi se condimenteaza cu piper si sare.

6. Luam o forma de copt unsa cu ulei, apoi rulam sarmalele si se asaza in forma.

7. Se pune apa fierbinte in tava si se acopera cu folie de aluminiu.

Citeste si: Sarmale de post – Reteta cu ciuperci

8. Se baga la cuptor pentru jumatate de ora la temperatura de 200 de grade Celsius.

9. Rosiile se toaca marunt.

10. Verdeata se toaca.

11. Cascavalul se rade.

12. Usturoiul pisat.

13. Se combina cascavalul ras, smantana, rosiile, usturoiul si verdeata, apoi se condimenteaza.

14. Sarmalele se acopera cu compozitia aceasta, apoi uniformizam si bagam la cuptor pentru 10-15 minute.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Sarmale in stil unguresc, uite reteta:

Lista de ingrediente:

-100 grame orez;

-untura;

-sare;

-maghiran;

-1 ou;

-varza noua;

-400 grame smantana;

-4 cotlete de porc;

-500 grame carne de porc;

-2 cepe;

-1 catel de usturoi;

-piper macinat;

-boia de ardei dulce;

-1 kilogram de varza acra;

-200 grame salam afumat/bacon;

-faina.

Citeste si: Sarmale de post facute dupa regulile bunicii

Cum se prepara:

1. Carnea se trece prin masina de tocat.

2. Orezul se fierbe (pana este aproape gata).

3. Ceapa se taie si se prajeste in untura.

4. Se combina usturoiul pisat, cepa prajita, carnea tocata, orezul, condimentele si oul.

5. Frunzele de varza se fierb pentru 3-5 minute, apoi se lasa la racit.

6. Pe fiecare frunza de varza se pune putina umplutura, apoi se ruleaza.

7. Varza acra se fierbe in apa putina timp de 10-15 minute.

Citeste si: Un nou mod de facut sarmale, mai bun – Se prepara si mai repede

8. Ceapa se toaca si se prajeste in untura.

9. Varza acra se amesteca cu ceapa prajita, apoi punem sare.

10. Luam o cratita si o ungem cu untura, apoi aranjam varza acra, iar peste acest strat de varza acra punem sarmalele.

11. Se toarna apa pana acopera sarmalele.

12. Peste se pune salam afumat taiat in bucatele mici.

13. Se pune un capac si se fierb pentru 50 de minute la foc potrivit.

14. Se scoate salamul si se amesteca bine cu faina si smantana, apoi punem boia de ardei iute si punem amestecul in cratita.

15. Se lasa la fiert pana ajunge sa fiarba.

16. Cotletele se prajesc.

17. Pe un platou punem varza acra, apoi sarmalele, apoi un start de smantana, salamul si cotletul.

BONUS:

Sarmale de post – Reteta cu ciuperci

Ingrediente:

o varza acra

o cana cu orez

250 gr ciuperci

1 morcov

2 cepe mari

2-3 linguri cu pasta de rosii

80-100 ml de ulei

150 ml suc de rosii

sare

piper negru, proaspat rasnit

marar

o foaie de dafin

Mod de preparare:

1. Pune la desarat varza acra. Desfa-o foaie cu foaie (bineinteles) si rupe cotoarele groase.

2. Spala, curata si taie marunt ciupercile.

3. Toaca ceapa, caleste-o, apoi pune peste ea ciupercile si acopera tigaia.

4. Spala orezul si alege-l, daca trebuie.

5. Pune orezul peste ciuperci, impreuna cu mararul, morcovul dat pe razatoare, pasta de rosii, o cana de apa, restul de ulei, piperul si sarea. Lasa compozitia sa fiarba putin, pentru ca bobul de orez sa se umfle.

6. Ia compozitia de pe foc si pune cate una sau doua linguri din ea pe fiecare foaie de varza. Suceste bine, ca sa nu se desfaca in timpul fierberii.

7. Pune pe fundul unei oale cotoarele taiate, putina varza tocata, apoi aseaza cu grija sarmalele.

8. Adauga sucul de rosii peste ele, toarna apa, pune foaia de dafin si lasa la fiert la foc mediu spre mic. Din cand in cand intoarce oala (daca ai pus-o la fiert pe plita).

Tags : bucataria romaneascasarmale