close

Alimentele care te ajuta la curatarea sangelui

Alimentele care te ajuta la curatarea sangelui

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Acestea sunt 10 dintre cele mai eficiente metode naturale pentru a iti desfunda arterele:

1. Ovazul
Principalul ingredient din ovaz, fibrele solubile, nu permit formarea colesterolului. Acest tip de fibre se ataseaza de colesterol antrenandu-l spre iesirea din organism. Cercetarile au aratat ca daca vrei sa reduci nivelul colesterolului cu aproape 20%, trebuie doar sa mananci 1,5 – 2,5 cesti de ovaz prajit pe zi.

2. Sucul de merisoare
Bea trei pahare de suc de merisoare pe sapatamana si iti vei desfunda cu succes arterele. Acest suc mareste abilitatea celulelor de a absorbi grasimile si de a produce energie din acestea, in loc sa le permita sa se depoziteze in vasele de sange si tinandu-le la distanta de arterele tale.

3. Rodiile
Rodiile sunt antioxidanti puternici care te pot ajuta in lupta impotriva calcifierii arterelor, deoarece acestea reduc daunele vaselor sanguine si ajuta la regenerarea tesuturilor bolnave.

4. Uleiul de masline
Cercetarile au aratat ca uleiul de masline este fantastic in prevenirea colesterolului. Acesta oxideaza si se lipeste de artere, imiedicand colesterolul sa formeze placa la nivelul peretilor arteriali. Cea mai importanta parte a uleiului de masline, grasimile mononesaturate, sunt mai putin susceptibile de a fi oxidat atunci cand sunt amestecate cu colesterolul rau.

5. Usturoiul
Usturoiul a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite boli si prevenirea starilor negative asupra sanatatii. Initial, utilizarea sa a fost de a trata bolile de hiper-tensiune arteriala si ale inimii, dar medicina preventiva sustine ca este, de asemenea, uimitor in prevenirea calcifierii arterei coronare, care este folosit ca un indicator pentru formarea placii.

Citeste si Reteta celei mai sanatoase paini pentru familia ta

6. Rosiile
Cercetatorii coreeni au gasit un anumit compus din tomate, care ajuta la prevenirea calcifierii arterelor. Se numeste licopen si este elementul care da culoarea rosiilor. Mai mult decat atat, ei au descoperit ca femeile cu un nivel ridicat de licopen in sange au o rigiditate mai scazuta a arterelor.

7. Spanacul
Spanacul este bogat in acid folic si potasiu si ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale. Acesta elibereaza arterele intr-un mod care previne depunerea colesterolul si in acelasi timp previne atacurile de cord. Luteina, care este o alta componenta a spanacului, actioneaza ca un bun protector impotriva degenerarii maculare legate de imbatranire.

8. Kiwiul si pepenele galben
Poti sa iti desfunzi arterele prin consumarea unei cesti de suc de pepene galben sau de kiwi pe zi. Acest lucru se datoreaza continutului ridicat de antioxidanti, precum proprietatea acestora de a reduce colesterolul LDL toxic format printr-un proces de oxidare in artere. Acestea previn atat oxidarea cat si raspandirea oxidantilor.

9. Strugurii
Flavonoizii, resveratrolul si quercitina sunt ingredientele cele mai utile din struguri. Ele sunt bune la prevenirea oxidarii colesterolului rau care este responsabil cu formarea formarea placii la nivelul peretilor arterelor. Strugurii ajuta deasemenea la reducerea riscului de a dezvolta cheaguri de sange, care favorizeaza aparitia bolilor de inima.

10. Pestele
Universitatea din Southampton a efectuat un studiu cu privire la rolul pestelui in prevenirea infundarii arterelor. Descoperirile lor au aratat ca pestele, in special somon si ton sunt foarte bogate in Omega 3, uleiuri care impiedica formarea depozitelor de grasimi in artere. Acizii grasi care se gasesc in peste sunt un factor redutabil in prevenirea oxidarii colesterolului si formarea de cheaguri.

Tags : bucataria romaneascacuratarea sangelui