close

Ai pofta de ceva bun care sa-ti aminteasca de preparatele bunicii? Placintele la tigaie nu vor fi uitate niciodata

Ai pofta de ceva bun care sa-ti aminteasca de preparatele bunicii? Placintele la tigaie nu vor fi uitate niciodata

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Va mai amintiti vacantele din copilarie petrecute la bunici? Si imi lipsesc chiar foarte mult acele momente, cand bunica cocea si framanta la cozonaci 2-3 zile, cand punea repede la focul sobei tuciul pentru un pui de mamaliga dar mai ales acele clipe cand stiam ca va urma ceva si mai bun, si anume delicioasele placinte cu branza si marar sau ceapa verde.
Va imparasesc si dumneavoastra aceasta minunata reteta, sigur va fi pe gustul multora.

Ingrediente:

1 kg faina
30 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
Pentru umplutura:

800 g branza sarata
1 legatura marar

Mod de preparare:

Intr-o cana cu apa calduta se desface drojdia cu zaharul si sarea. In faina cernuta se face un gol si se pune maiaua care se acopera cu putina faina. Se lasa 5-10 minute si apoi se incepe framantarea, adaugand apa calduta.

Se framanta pana ce aluatul se desprinde de maini, se acopera cu un servet si se lasa la crescut o ora. Apoi, se taie bucati din aluat de marimea unei portocale, fiecare bucata se intinde usor si pe o jumatate se pune branza amestecata cu marar tocat. Se pliaza asemeni unui portofel.
In ulei incins se prajesc toate placintele care se consuma calde sau reci.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!