close

Ai nevoie de un tort pentru o ocazie specială? Încearcă această reţetă de tort răcoros cu iaurt.

Ai nevoie de un tort pentru o ocazie specială? Încearcă această reţetă de tort răcoros cu iaurt.

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

INGREDIENTE

3 ciocolaţele

200 ml frișca lichida

Pentru ornat:

3 pliculete gelatina

Pentru crema:

2 linguri cacao

1 lingurita praf de copt

8 linguri faina

8 linguri zahar

8 oua

Pentru blat:

900 g iaurt cu fructe

200 ml frișca lichida

zeama dintr-un compot de caise

MOD DE PREPARARE

1. Pentru blat, albuşurile se bat spuma tare. Galbenuşurile se amesteca bine cu zaharul, pâna îşi dubleaza volumul, apoi se adauga peste al buşurile batute. Faina se amesteca bine cu praful de copt şi cacaua şi se încorporeaza în amestecul de oua. Se mixeaza uşor, de jos în sus, cu lingura de lemn. Compoziţia se toarna într-o tava rotunda tapetata cu hârtie de copt şi se da la cuptor pâna trece testul scobitorii.

Publicitate

2. Pentru crema, iaurtul se pune într-un bol mai mare şi se amesteca cu frişca batuta bine. La final, se adauga gelatina preparata conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se da la frigider pentru 5 minute, timp în care se taie blatul racit în 3 foi.

3. Într-o oala aşezata pe foc, se pun frişca împreuna cu ciocolata rupta bucaţele. Se lasa pe aragaz pâna se topeşte ciocolata (atenţie, nu trebuie sa fiarba). Se lasa sa se raceasca bine, apoi se mixaeaza.

4. Pe un platou se pune primul blat, se însiropeaza cu compot de caise, peste care se pune jumatate din crema
de iaurt. Se niveleaza cu o spatula şi se aşaza al doilea blat însiropat. Se pune restul de crema, iar, la final, ultimul blat însiropat. Se orneaza cu frişca şi cu ciocolata, dupa imaginaţia fiecaruia.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!