close

Am aflat reteta de la maicutele de la Manastirea Prislop – Cum se fac sarmalele de post acolo

Am aflat reteta de la maicutele de la Manastirea Prislop – Cum se fac sarmalele de post acolo

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

2 verze murate
250 gr orez
50 gr pasta de tomate
4 cepe
100 ml ulei
sare
4 morcovi
marar verde
boia de ardei iute
boabe de piper negru
ardei iute
Mod de preparare:

Varza murata se tine in apa rece cca 30 minute. Ceapa se toaca pestisori, si se caleste in uleiul incins. Se adauga morcovul ras, si apoi orezul. Dupa cateva minute se adauga pasta de tomate, sare dupa gust, marar verde tocat marunt, boia de ardei iute si se mai lasa pana ce toata compozitia are un aspect uniform. Varza se spala, se aleg foile si se umplu cu compozitia de mai sus. In cratita se pun betisoare de marar uscat, si varza tocata, un strat. Se pun apoi sarmalale in forma de floare, randuri. Deasupra randurilor se pun foi de varza. Se adauga apa cat sa acopere si se pun la fiert. Se lasa sa fiarba, iar spre final se adauga cateva boabe de piper negru.

Sursa

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!