close

Acest tort este pe departe cel mai bun pe care l-am incercat pana acum: „Lapte de pasare’ care nu necesita coacere

Acest tort este pe departe cel mai bun pe care l-am incercat pana acum: „Lapte de pasare’ care nu necesita coacere

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Tortul „Lapte de pasare”.

Lista de ingrediente:

-60-80 grame gris;

-un pic de coaja de lamaie;

-12 biscuiti ciocolata;

-65 mililitri apa;

-250 mililitri lapte;

-vanilie, dupa gust;

-40 grame unt;

-120 grame lapte condensat;

-10 grame gelatina.

Lista de ingrediente pentru glazura:

-56 mililitri lapte;

-50 grame ciocolata;

-17 mililitri ulei floarea-soarelui.

Citeste si: Îţi place crema de zahăr ars? Atunci trebuie să încerci şi tortul de zahăr ars. Este delicios şi se face uşor

Cum se prepara:

1. Punem in apa rece gelatina sa se hidrateze.

Prepararea cremei:

2. Luam o oala si punem laptele, apoi coaja de lamaie, grisul si vanilia, apoi se amesteca si se pune pe aragaz la foc redus, urmand sa amestecam fara intrerupere pana se ingroasa.

3. Se pune gelatina si untul si se amesteca, apoi punem laptele condensat si amestecam.

4. Luam un recipient de forma dreptunghiulara, apoi punem folie de plastic si punem un strat de biscuiti pe fundul acestuia.

Citeste si: Ai nevoie de un tort pentru o ocazie specială? Încearcă această reţetă de tort răcoros cu iaurt.

5. Se pune crema, apoi inca un strat de bisuciti.

6. Se la un pic la racit, apoi se baga la rece pentru doua oua.

Prepararea glazurii:

7. Luam o ceasca si punem bucatele de ciocolata, apoi punem ulei si lapte si se baga la cuptor pentru jumatate de minute, urmand sa o scoatem din cand in cand si sa amestecam pana se dizolva.

8. Se amesteca pentru a se raci un pic, apoi o punem peste tort si se baga la rece pentru un sfert de ora, urmand sa il scoatem din forma si sa indeparta folia.

9. Acum se poate consuma.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Îţi place crema de zahăr ars? Atunci trebuie să încerci şi tortul de zahăr ars. Este delicios şi se face uşor

INGREDIENTE

1 litru lapte rece

300 g + 4 linguri cu vârf zahar

12 oua

4 linguri cu vârf faina

MOD DE PREPARARE

1. Se ard 100 g zahar într-o oala potrivit de înalta (cam 30-35 cm) şi apoi se da la rece .

2. Pentru compoziţia 1, se bat 8 oua cu 200 g zahar pâna îţi dubleaza volumul de 3 ori şi se îngroaşa, apoi se adauga un litru de lapte rece.

3. Pentru compoziţia 2, se separa 4 oua: albuşurile se bat spuma, se adauga 4 linguri cu vârf cu zahar, pe rând, apoi galbenuşurile, unul câte unul, şi se încorporeaza şi cele 4 linguri cu vârf de faina.

4. Peste zaharul ars se pune compoziţia 1, apoi compoziţia 2 şi se da la cuptorul preîncalzit la 180°C pâna se rumeneşte şi se dezlipeşte puţin de pe marginile oalei. Se lasa sa se raceasca foarte bine şi se rastoarna pe un platou.

Tags : bucataria romaneascatortul "Lapte de pasare"