close

Aceasta salata o prepar foarte des deoarece o iubeste toata lumea si este foarte satioasa

Aceasta salata o prepar foarte des deoarece o iubeste toata lumea si este foarte satioasa

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Salata.

Lista de ingrediente:

-100 grame salam fiert;

-100 grame mazare verde conservata;

-doua linguri maioneza;

-200 grame varza;

-100 grame porumb conservat;

-trei oua;

sare.

Lista de ingrediente pentru sosul universal:

-doua oua;

-o lingura suc de lamaie;

-o lingurita mustar;

-200 grame smantana 20%;

-trei linguri ulei vegetal;

-1/3 lingurita sare;

-piper macinat.

Citeste si: Iata salata pe care o sa o prepari ori de cate ori vrei, salata „Flori de mac”

Cum se prepara:

1. Varza se marunteste, apoi punem un pic de sare si amestecam un pic cu mana.

2. Salamul se taie in bucatele mici.

3. Luam un vas si combinam salamul cu varza.

4. Ouale se pun la fiert in apa cu sare pentru 8 minute, apoi se lasa la racit si se taie cubulete.

5. Se pun in vas mazarea, ouale si porumbul.

Citeste si: Prepara si tu aceasta salata de pui perfecta pentru perioada sarbatorilor

6. Se pune maioneza si se amestecam.

Prepararea sosului:

7. Punem ouale la fiert in apa cu sare, apoi se lasa la rasit si se separa galbenusurile de albusuri.

8. Galbenusurile se framanta cu o furculita.

9. In bolul cu galbenusuri punem sucul de lamaie, piperul, uleiul, sarea si mustarul.

10. Se pune smantana si se amesteca.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Iata salata pe care o sa o prepari ori de cate ori vrei, salata „Flori de mac”

Lista de ingrediente:

-o cutie ciuperci marinate;

-o ceapa verde;

-100-150 grame maioneza;

-300 grame piept de pui;

-trei rosii;

-100 grame cascaval;

-sare.

Lista de ingrediente pentru decor:

-2-3 masline fara samburi;

-o lingurita seminte de mac;

-trei rosii;

-marar.

Citeste si: Prepara si tu aceasta salata de pui perfecta pentru perioada sarbatorilor

Cum se prepara:

1. Pieptul se pui se la fiert intr-o cratita cu un pic de apa si sare, apoi se lasa la racit si se marunteste.

2. Ciupercile se taiem felii.

3. Rosiile se spala si se taie bucatele.

4. Ceapa verde se marunteste.

Citeste si: Iata o reteta care o iti cucereasca imediat familia, salata „Maci rosii”

5. Cascavalul se rade.

6. Salata se asaza in urmatorul fel: carne, maioneza, ciuperci, ceaoa verde, maioneza, rosii, maioneza, urmand ca in final sa punem cascavalul ras.

7. Deasupra se pun felii de rosi asezate in forma de flori.

8. In centru punem masline, iar din fire de marar formam tulpini.

9. Se baga la rece pentru cateva ore.

Tags : bucataria romaneascasalata