close

Aceasta reteta este mai buna decat orice ai incercat pana acum, budinca cu stafide si branza

Aceasta reteta este mai buna decat orice ai incercat pana acum, budinca cu stafide si branza

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Lista de ingrediente:

-100 grame zahar;

-5 oua;

-o lingura cu varf de gris;

-500 grame branza dulce de vaci;

-coaja unei lamai;

-50 grame unt/margarina;

-stafide, dupa gust;

-50 grame smantana fermentata.

Citeste si: Budinca de macaroane cu branza cala bunica la tara

Cum se prepara:

1. Se separa galbenusurile de albusuri.

2. Galbenusurile se bat cu 50 grame de zahar.

3. Se pun stafidele, coaja d elamaie, untul moale, grisul, apoi se amesteca.

4. Se pune branza si apoi se amesteca din nou.

Daca branza o sa fie mai granulata, atunci vom avea o budinca mai delicata.

Citeste si: Reteta de BUDINCA cu branza si mere! asa ceva nu am mai mancat!

5. In cazul in care folositi branza de casa trebuie sa o treceti prin masina de tocat.

6. Albusurile se bat spuma tare.

7. Compozitia rezultata se amesteca cu cea anterioara, urmand sa amestecam de jos in sus cu o spatula de lemn sau o lingura.

8. Aluatul il punem intr-o tava pe care am uns-o cu ulei si peste care am pus gris, iar peste gris punem smantana.

9. Budinca se baga la cuptor pana se rumeneste la temperatura de 160 grade Celsius.

Sa se foloseasca o tava adanca pentru ca volumul acesteia se va mari.

Daca vreti sa aveti mai multa cantitate trebuie sa dublati reteta.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria roamaneascabudinca cu stafide si branza