close

Aceasta reteta de papanasi este pe departe cea mai gustoasa si usoara pe care am intalnit-o pana acum

Aceasta reteta de papanasi este pe departe cea mai gustoasa si usoara pe care am intalnit-o pana acum

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Papanas.

Lista de ingrediente:

-patru linguri zahar;

-doua linguri gris;

-un praf de sare;

-50 grame stafide;

-600 grame branza;

-doua oua;

-doua linguri faina;

-zahar vanilat, dupa gust.

Citeste si: Papanasi Din Lapte Batut Sau Iaurt

Cum se prepara:

1. Zaharul se mixeaza cu ouale pana se incheaga.

2. Praful de sare, grisul si faina se amesteca.

3. Branza o punem in oua, apoi amestecam pana se incheaga.

4. Adaugam compozitia din gris.

Citeste si: Esti la dieta si vrei ceva bun? Prepara acesti papanasi dietetici si o ramai uimita de gustul lor extreordinar

5. Se amesteca bine, iar in final punem zaharul vanilat si stafidele.

6. Se lasa compozitia pentru jumatate de ora sa se dospeasca.

7. Se modeleaza aluatul, apoi se trece prin faina.

8. Prajim totul intr-o tigaie cu unt, pana cand o sa capete o culoare aurie.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Papanasi Din Lapte Batut Sau Iaurt

Ingrediente

-200 ml iaurt sau lapte batut

-50 g gris

-30 g unt

-1 ou

-putina sare

-coaja de lamaie

-3 linguri ulei sau unt

-30 g pesmet

-zahar pudra

-vanilie

Mod de preparare

Intr-o craticioara se freaca iaurtul sau laptele batut cu oul intreg, untul, sarea, coaja de lamaie si grisul.

Craticioara se pune pe foc, dar nu direct pe flacara, se amesteca continuu 8-10 minute, pana cand fierbe grisul si se ingroasa compozitia.

Se poate consuma ca atare sau se lasa sa se raceasca putin.

Intre timp se rumeneste putin pesmet in 50 g unt, apoi se ia cu lingurita din compozitie galuste lunguiete, care se aseaza la marginea pesmetului, ca sa nu se incarce prea tare, se intorc usor cu lingura, deoarece compozitia este moale, si se aseaza intr-un vas termorezistent, unele laga altele.

Se pudreaza cu zahar pudra si vanilie si vasul se introduce in cuptor, unde se lasa 6 minute , ca sa se incalzeasca papanasii, apoi se servesc.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

Tags : bucataria romaneascapapanasi