close

Aceasta reteta de paine de casa se prepara in doar 30 de minute si este super pufoasa si moale

Aceasta reteta de paine de casa se prepara in doar 30 de minute si este super pufoasa si moale

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Paine.

Lista de ingrediente:

-6 grame drojdie uscata;

-30 grame unt;

-50 mililitri apa;

-250 grame faina;

-4 grame sare;

-100 mililitri lapte;

-1 galbenus + 5 mililitri de lapte.

Citeste si: Ieftin, rapid si simplu! Asa se prepara aceasta reteta de paine de casa

Cum se prepara:

1. Drojdia, sarea si faina cernuta se amesteca, apoi punem laptele, untul moale si apa, urmand sa framantam.

2. Se da o forma rotunda aluatului, apoi il punem intr-un vas si acoperim cu un capac, apoi lasam asa pentru 90 de minute.

3. Se framanta incet si se lasa pentru 10 minute sa se odihneasca.

Citeste si: Paine de casa impletita! o retata veche de 100 de ani! bunica mea a invatat sa faca painea asta de la bunica ei!

4. Se imparte in 5 bucati identice si facem din fiecare o forma dreptunghiulara, apoi se rotunjesc un pic capetele.

5. Luam o tava de copt pe care o tapetam cu hartie de copt si punem painile si se lasa la temperatura camerei pentru jumatate de ora.

6. Se fac niste taieturi pe diagonala, apoi batem o lingura de lapte cu un galbenus si se unge painea.

7. Se baga la cuptor pentru 20-30 de minute la 180 de grade.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Ieftin, rapid si simplu! Asa se prepara aceasta reteta de paine de casa

Lista de ingrediente:

-320 mililitri apa calda;

-20 grame drojdie proaspata;

-500 grame faina;

-1 lingura de sare.

Citeste si: Cea mai buna reteta de PAINE a Sandei Marin!

Cum se prepara:

1. Se pun toate ingredientele in vasul robotului de bucatarie, urmand sa mixam aluatul.

2. Dupa ce l-am mixat il punem intr-un bol, apoi il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca pentru 1,5 ore.

3. Aluatul se apleteaza putin pentru a il degaza.

Citeste si: Painea aceasta o pregatea mereu bunica, se face foarte usor

4. Luam o oala pe care o tapetam cu hartie, urmand sa punem aluatul in ea.

5. Se acopera din nou cu un prosop si se lasa asa pentru jumatate de ora.

6. Aluatul se cresteaza la suprafata, apoi asezam un capat si bagam tava la cuptor pentru 40 de minute la temperatura de 240 de grade.

BONUS:

Paine de casa impletita! o retata veche de 100 de ani! bunica mea a invatat sa faca painea asta de la bunica ei!

Ingrediente:

● 450 g făină

● 270 ml apă călduță
● 20 g drojdie proaspătă
● o linguriță sare

● o lingură rasă zahăr
● 2 linguri ulei de măsline

Pentru uns:
● apă călduță

● susan și mac

Preparare:

1. Drojdia se amestecă într-o cană cu zahărul, puțină făină și 4 linguri de apă. Se lasă să crească.

2. Într-un bol încăpător, se amestecă făina cu sarea și se face o gaură la mijloc, unde se pune maiaua. Se amestecă ingredientele, turnând apă câte puțin, terminând cu uleiul pus în fir subțire, până aluatul nu se mai lipește de mâni. Aluatul rezultat, omogen și elastic, se lasă la crescut într-un vas călduț, uns cu ulei, acoperit cu un prosop.

3. După ce a crescut, se modelează o pâine mare împletită în două, sau două pâini mai mici. Pâinile se așază în tăvi tapetate cu hârtie de copt și se lasă la crescut. După ce și-au dublat volumul, se ung cu apă călduță, se presară semințe de mac, susan și se dau la copt. Pâinea e gata când capătă o culoare arămie și se desprinde de marginile tăvii.

Tags : bucataria romaneascapaine de casa