close

Aceasta este pe departe cea mai buna reteta de pandispan pe care am gustat-o pana acum

Aceasta este pe departe cea mai buna reteta de pandispan pe care am gustat-o pana acum

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Pandispan.

Lista de ingrediente:

-200 grame zahar;

-4 linguri apa;

-200 grame faina;

-4 oua;

-jumatate lingurita scortisoara.

Citeste si: Iti plac pandispanele fragede? Atunci prepara acest desert si o sa ramai uimita, tortul „Lapte de pasare”

Cum se prepara:

1. Zaharul se mixeaza cu ouale, apoi se adauga faina.

2. Apa o punem sa se incalzeasca putin, apoi se pune in compozitia anterioara.

Citeste si: Pandispan cu cirese, reteta bunicii mele

3. Luam o tava pe care o ungem cu unt, apoi punem jumatate din compozitie, urmand ca deasupra sa punem scortisoara si turnam restul compozitiei.

4. Cuptorul se pune la incalzit, apoi bagam pandispanul pentur 5-7 minute.

5. Se lasa un pic sa se raceasca in cuptor, puteti sa deschideti putin usa.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Iti plac pandispanele fragede? Atunci prepara acest desert si o sa ramai uimita, tortul „Lapte de pasare”

Lista de ingrediente pentru blat:

-4 grame praf de copt;

-140 grame faina;

-100 grame zahar;

-un plic zahar vanilat;

-5-6 oua;

-80 grame unt.

Lista de ingrediente pentru crema:

-200 grame zahar;

-15 grame gelatina rapida dizolvabila;

-200 grame lapte condensat;

-135 grame unt;

-100 grame apa fiarta si racita;

-un sfert lingurita sare de lamaie.

Lista de ingrediente pentru glazura de ciocolata:

-140 grame lapte/smantana pentru frisca;

-120 grame ciocolata neagra;

-25 grame zahar;

-25 grame unt.

Citeste si: Un tort super usor si gustos, tort „Alba-Neagra”

Cum se prepara:

1. Galbenusurile se separa de albusuri.

2. Albusurile se pun la rece.

3. Galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul vanilat si cel normal.

4. Se pune untul moale si se continua mixarea la viteza cea mai mare pana o sa avem o compozitie cremoasa.

5. Faina se cerne si se combina cu praful de copt, apoi se pune in compozitie si se amesteca pana se incheaga.

6. Luam o tava pe care asezam foaie de copt (diametrul 23 centimetri), apoi punem aluatul in tava si uniformizam.

7. Se baga pentru 17-20 de minute la temperatura de 200 de grade.

8. Blatul se lasa la racit pentru circa 4 ore.

9. Gelatina o punem sa se dizolve in apa fiarta care s-a racit.

10. Se lasa la umflat.

Prepararea cremei:

11. Untul moale se mixeaza pana o sa ajunga pufos.

12. Se continua mixarea, apoi se pune laptele condesat, iar in momentul in care o sa avem o crema pufoasa, inchegata si frumoasa, atunci este gata.

13. Se pastreaza 2 linguri din crema pentru decor.

14. Luam o cratita si punem gelatina, apoi punem 100 grame zahar si amestecam.

15. Recipientul se pune pe foc si amestecam neintrerupt, urmand sa incalzim pana la 60 de grade Celsius.

16. Se ia de pe aragaz.

Citeste si: O reteta super gustoasa de tort, „Mille-feuille”

17. Scoatem de la rece albusurile si le mixam la viteza cea mai mare pana o sa avem o spuma pufoasa.

18. Se pune seara de lamaie.

19. Albusurile o sa se intareasca.

20. Continuam sa batem si punem 100 grame zahar treptat, apoi punem cate putin din gelatina.

21. Mixerul se da la viteza medie si se incorporeaza treptat compozitia de lapte condesat si unt, urmand sa amestecam pana se incheaga.

22. Blatul se taie in 2 blaturi.

23. Luam o tava detasabila in care am copt si blatul, apoi punem primul blat in mijloc, urmand sa il acoperim cu jumatatea din crema si sa uniformizam.

24. Se asaza al doilea blat si se acopera cu restul de crema, urmand sa uniformizam.

25. Se baga la rece pentru 2 ore.

Prepararea glazurii:

26. Smantana pentru frisca se amesteca cu zaharul si se pune pe foc, urmand sa amestecam neintrerupt pana cand zaharul s-a topit.

27. Aceasta crema se toarna peste ciocolata si se amesteca pana se incheaga.

28. Se pune untul care a ramas si se amesteca.

29. Se lasa un pic la racit.

30. Se scot peretii detasabili si punem prajitura pe un platou.

31. Se pune deasupra glazura si se uniformizeaza, apoi se baga la rece pentru 60 de minute.

32. Ca si decor folosim crema de lapte condesat si unt care a ramas.

BONUS:

Pandispan cu cirese, reteta bunicii mele

INGREDIENTE

5 oua

5 linguri ulei

o cana zahar

3 sferturi cana lapte

13 linguri pline faina

1 esenta vanilie

1 praf de copt

500 g cirese/visine

Continua dupa recomandari, mai jos

loading…

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga uleiul cate o lingura, apoi laptele putin cate putin, vanilia, se amesteca, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Separat se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se pun albusurile peste galbenusuri amestecand cu miscari de jos in sus.

Peste aluat se pun ciresele si se baga in cuptorul incins la 180 grade pana trece testul cu scobitoarea.

Tags : bucataria romaneascapandispan