close

Vrei sa iti surprinzi invitatii cu ceva inedit? Iti prezentam o salata de vinete care este super gustoasa si usoara

Vrei sa iti surprinzi invitatii cu ceva inedit? Iti prezentam o salata de vinete care este super gustoasa si usoara

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Salata de vinete.

Lista de ingrediente:

-3 oua;

-3 linguri maioneza;

-3 vinete;

-2 cepe;

-sare, piper, dupa gust.

Lista de ingrediente pentru marinarea cepei:

-jumatate de lingurita sare;

-80 mililitri apa;

-o lingurita zahar;

-3 linguri otet 9%.

Citeste si: Incearca si tu aceasta reteta de salata de varza si o sa ramai surprinsa de cat de usor de prepara

Cum se prepara:

Prepararea oualelor:

1. Se pun la fiert pentru 10 minute din momentul clocotirii, apoi se pune o lingurita de sare.

Prepararea vinetelor:

2. Se taie in felii lungi, apoi subtiri, urmand sa punem sare si sa le lasam jumatate de ora asa.

Marinarea cepei:

3. Se curata, se spala si se taie subtire in semiluni.

4. Se pun intr-un bol, apoi se pune apa clocotita, zaharul, otetul si sarea.

5. Se amesteca si se lasa asa pentru 20 de minute.

6. Vinetele se prajesc in putin ulei pentru 5-7 minute.

Citeste si: Salata de ardei copti

7. Se amesteca continuu.

8. Dupa ce s-au prajit se pun pe un prosop de bucatarie pentru a se absorbi surplusul de ulei.

9. Ouale se curata, apoi se taie in fasii subtiri.

Asamblarea salatei:

10. Se amesteca ceapa scursa de marinada, vinetele si ouale.

11. Se pune piper si sare.

12. Se pune maioneza si se amesteca.

13. Se baga la rece pentru jumatate de ora.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascasalata de vinete